Elérhetőségek

8427, Bakonybél, Fő. u. 3. Tel.: 06 88/461 474, 30/48 777 68, e-mail: konyvtarbbel[kukac]gmail.com
Nyitva tartás: szerda: 15-18, szombat: 9-12

2016. június 8., szerda

Keresés a katalógusban

Elektronikus katalógusunkban minden könyvtárunkban megtalálható könyv és elektornikus dokumentum (hangoskönyv, DVD, CD) szerepel. Tehát ha egy konkrét címet keresel, egyszerű dolgod van.

Hogy ne az egész térség könyvei között keress, a legalsó sávba írd be a következőt: BBEL és a mellette látható legördülő menüből válaszd ki a "lelőhely" szót. Ezt követően írd be a keresett könyv címét a cím sávjába, illetve ha nem konkrét címet, hanem egy szerző műveit keresed, akkor a szerző nevét a szerző sávjába. Ha tárgyszóra keresel, a cím vagy a szerző sáv melletti legördülő menüből válaszd a "tárgyszó" lehetőséget és a sávba ne nevet vagy címet, hanem értelemszerűen tárgyszót (pl.: szerelem, pszichológia, háború, stb.) írj! Az enter vagy a keres gomb megnyomása elindítja a keresést. 
A megjelenő találati listában minden dokumentum külön sorban jelenik meg. A sor végén szereplő "mutat" linkre kattintva jelenik meg a státuszinformáció, hogy az adott dokumentum kölcsönözhető-e éppen, vagy valaki kikölcsönözte, ha ez utóbbi, akkor az is olvasható, hogy mikor jár le a kölcsönzés ideje. Ezen kívül azt is láthatod, hogy a mi könyvtárunkon kívül a térségben mely másik könyvtárban van meg az adott könyv. 
Ha a lelőhelyet elfelejted beállítani, a találati lista a teljes térségre vonatkozik majd, ott is meg lehet keresni, hogy szerepel-e a sorban a BBEL kód, ez jelenti azt, hogy a dokumentum megvan a bakonybéli könyvtárban. 

Kérdéssel fordulj hozzám, szívesen segítek!

e-mailben: konyvtarbbel@gmail.com
telefonon: 30/487-7768

Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése