Elérhetőségek

8427, Bakonybél, Fő. u. 3. Tel.: 06 88/461 474, 30/48 777 68, e-mail: konyvtarbbel[kukac]gmail.com
Nyitva tartás: szerda: 15-18, szombat: 9-12

2018. május 25., péntek

KineDok május: Köszönet az esőért!

A Köszönet az esőért! című norvég dokumentumfilm vetítése után Szalay Tímeával, a Csalán Egyesület elnökével beszélgettünk. Tímea úgy fogalmazott, bár nagyon tetszett neki a film, megrázta őt. Elmondta véleményét az ember környezetre gyakorolt hatásáról és adott néhány tippet, hogy hogyan csökkenthetnénk a romboló hatásokat. A résztvevők igazán nyitottak és aktívak voltak, legtöbben hozzászóltak Tímea felvetéseihez. Érdekes és nagyon eltérő nézőpontokból pillanthattunk rá a témánkra a hosszú, több mint 2,5 órás beszélgetés során. Érintettük azt a témát is, hogy a film főhőse vajon részesül-e a jogdíjakból, hogyan segítheti őt, őket a norvég stáb, beszélgettünk a klímaváltozásról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a megújuló energiaforrásokról pro és kontra és végül kikötöttünk a robotikánál... Bár volt, aki a vetítés után távozott, a beszélgetésre is maradtunk elegen ahhoz, hogy sokféle vélemény elhangozhasson. Színes csapat jött össze, érdekes beszélgetés volt. 
Az egész eseményen részt vett egy újságíró a Naplótól, csütörtökön jelent meg egy rövid beszámoló az eseményről a lapban.


Környezetvédő aktivistánk - ha csak bábu is volt - már koradélután jelezte a járókelőknek, hogy valami készül. :) 


 A következő vetítés június 7-én, 18 órakor lesz, A jóságos postás című bolgár filmet vetítjük. Vendégeink a Menedék Migránsokat Segítő Egyesülettől érkeznek hozzánk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése