Elérhetőségek

8427, Bakonybél, Fő. u. 3. Tel.: 06 88/461 474, 30/48 777 68, e-mail: konyvtarbbel[kukac]gmail.com
Nyitva tartás: szerda: 15-18, szombat: 9-12

2018. november 24., szombat

Karácsonyi könyvajánló

Karácsonyi mesekönyvből nincs hiány, minden évben újabb és újabb könyvekkel gazdagodik a kínálat. A mi könyvtárunkban is elérhető jó néhány mesekönyv, ami segít ráhangolódni az ünnepre, a korán sötétedős napok összebújós meseolvasásai harmóniát csempésznek a decemberi hétköznapokba. Bármilyen karácsonyi történetet keres is az olvasó, mindenfélét lehet találni, olyat, ami megnevettet, Mikulásosat, Jézuskásat, angyalosat és olyat is, amiben a karácsony csodája hétköznapi csoda, amiben nem a varázslat a mese lényege, hanem a szeretet, az emberek egymásra figyelése teszi a mesét varázslatossá. Az én kedvencem is ilyen, a Pettson karácsonya. Sven Nordqvist Pettson-könyveinek legtöbbjét örömmel olvasgatjuk évek óta, a legnagyobb gyerekem kicsi kora óta. A hóbortos öregúr és beszélő kandúrja mulatságos történetei mögött ott rejtőzik az idős ember magányossága is. Ebben a mesében az öreg megsérül, és annak ellenére, hogy nem kér segítséget, szomszédai nem hagyják őt magára, szeretettel veszik körül és rég nem látott, varázslatos karácsonnyal ajándékozzák meg. Ebben a történetben nincsen Mikulás, sem Jézuska, sem angyalok. Nem kérdés, hogy ki hozza az ajándékot. Arról szól, hogyan lehetünk egymás angyalkái.
Szeretettel ajánlom mindenkinek olvasásra, felolvasásra. (Könyvesboltban nem könnyű megtalálni, ajánlom a könyvtári kölcsönzést!)


(Sven Nordqvist: Pettson karácsonya, General Press, 2007)

Ha gyerekkönyv ajánlót kerestek, érdemes felkeresni az Égigérő blogot. Segít az olvasóvá nevelésben - bár ha ez a célod, a legfontosabb, amit meg kell tenned, hogy magad is olvasol, van otthon könyv és mindig érvényes a könyvtárjegyed, és persze, ezeket nem rejtegeted a gyereked elől. :)

Gyerekkönyv-ajánlók karácsony-témában:
Tíz karácsonyi gyerekkönyv, amiben nem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot!

Tizenöt szívet melengető karácsonyi gyerekkönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése