Elérhetőségek

8427, Bakonybél, Fő. u. 3. Tel.: 06 88/461 474, 30/48 777 68, e-mail: konyvtarbbel[kukac]gmail.com
Nyitva tartás: szerda: 15-18, szombat: 9-12

2014. május 10., szombat

Üdvözlet az Olvasónak!

A megújuláshoz egy új kommunikációs felületet is kap a bakonybéli könyvtár, ezt a webnaplót. Szeretném itt, bejegyzésről bejegyzésre elmesélni, hogy honnan jön a könyvtárunk és, hogy reményeim szerint hova tart, min munkálkodom, munkálkodunk annak érdekében, hogy ez a könyvtár egy haladni képes, olvasóbarát, modern kis könyvtár lehessen. 


2012-óta könyvtárunk a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár felügyelete alá tartozik. A megyei könyvtártól szakmai támogatást, eszközöket, dokumentumokat (elsősorban könyveket és folyóiratokat) kapunk. Hamarosan a mi könyvtárunk állománya is elérhető lesz a megyei könyvtár közös katalógusában, erről rögvest hírt adok, amint megtörténik. Addig a kölcsönözhető könyvekről irányadó tájékoztatást nyújt a zirci könyvtár katalógusa. Sajnos cédulakatalógusunk nincsen, pedig milyen hangulatos egy régi, ezerfiókos katalógusszekrény! :))

A könyvtár, ahogy évek óta megszoktuk, a Fő u. 3. szám alatt,  a közösségi ház épületében működik. Egy teremben két részlegre tagolva: van egy újonnan kialakított ifjúsági kuckónk, a kicsikhez méretezett asztallal, székekkel, babzsák fotellel, játszószőnyeggel és a színes lapozók mellett néhány játékkal a legkisebbek, a jövő olvasói számára. Ezt a részleget az egyik dupla ablakon beáramló napfény teszi még barátságosabbá.

Az ajtón belépve először a kölcsönzőpult esik útba, e mellé le lehet pakolni, a fogason kicsik és nagyok kabátjának is van hely. A pulttal szemben egy külön álló polcon vannak elhelyezve az új könyvek, az idegennyelvű könyvek és a helyismereti DVD-k. Az első ablaknál kényelmes fotelek, pihenőpad vár. A terem hátsó falára merőlegesen a felnőtt szépirodalom polcai találhatók. A leghátsó negyedben kaptak helyet a számítógépek, a nyomtató, a munkaasztal és a folyóiratszekrény is. A terem közepén, a két részleget elválasztó polcsor hátsó szakaszán sorakoznak a kézikönyvek, a verses kötetek és a romantikus regények.

Amellett, hogy lehet könyveket kölcsönözni, van többféle folyóiratunk, amelyek helyben olvashatóak, a korábbi lapszámok kölcsönözhetőek is, két - igaz, lassú, de kitartó - internetes számítógép, WiFi, asztal a leckeíráshoz, rajzoláshoz, kutatáshoz, kézműveskedéshez és persze azoknak, akik asztalnál szeretnek olvasni. Vadonatúj, kényelmes foteleink hívogatnak, hogy kuckózz be lapozgatni! Havonta tartunk kézműves foglalkozásokat, kulturális programot és minden hónap utolsó szombatján meseórát.

Ahol hírt kaphatsz a könyvtár programjairól, eseményeiről: a könyvtár Facebook oldala, a faluszerte kihelyezett plakátok (buszmegállók, iskola, óvoda), a bakonybéli római katolikus templomban és a monostor hirdetőtábláin, a faluTV-n, és most már itt, a bakonybéli könyvtár blogjában is.

Üdvözlettel,

Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése